KIPMAALTIJDSALADE

KIPMAALTIJDSALADE

Voor de kipmaaltijdsalade neemt u de kip uit de koelkast
Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip aan
Voeg alle uien toe en sluit de pan
Reken ca. 35 minuten en keer de kip regelmatig
Voeg eventueel een scheutje vruchtenlikeur of water toe
Kook in die tijd de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing
Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en haal het kippenvlees van de botjes
Vul de kom met de kip, de uien met het braadvocht en de quinoa
Schil, ontpit de avocado’s en snijd ze in partjes
Maak dressing van de azijn, de olie, de suiker en de gember
Voeg die toe aan de salade en maak op smaak af met zout en peper
Meng op het laatst de avocado’s er doorheen
Schep de salade in de schaal en bestrooi met de noten

Benodigdheden

KIPMAALTIJDSALADE

- 4 voorgekruide of gemarineerde kippendijen met bot of 4 drumsticks
- 25 g boter of margarine en 2 eetl. olie
- 4 lente uitjes in ringen
- 2 eetl. gehalveerde gele Amsterdamse uien
- 2 kopjes droge rijst (pak=275 gram)
- 4 eetrijpe avocado’s
- 2 eetl. zoetzure azijn van de A’damse uien
- 2 eetl. arachide- of kokosolie
- 1 eetl. suiker
- 1 eetl. gehakte gembersnippers
- kruidenzout uit de molen



Rating: 1 ster
1 stem

HEERLIJK ETEN & BEREIDT EEN RECEPT

 

Het is erg leuk om uw gezin iets anders voor te schotelen als de standaard maaltijden, uw gasten te verrassen, romantisch te dineren of om gewoon gezellig samen uitgebreid te koken. Als u denkt dat koken niet voor u is weggelegd, dan is het zeker de moeite waard om door de recepten heen te bladeren. Uw gasten zullen versteld staan van u en uw maaltijd. Heeft u een specifiek gerecht dat u niet kunt vinden dan kunt u gebruik maken van de zoekbalk boven aan de pagina.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.